Faq

Zašto portal?

Svrha portala je da bude informacijski servis za connect zajednicu – mjesto gdje članovi mogu poslati informacije koje su njima od interesa i pročitati priloge drugih članova.

Portal se obnavlja na dnevnoj bazi i njega uređuju sami članovi – njihovi prilozi se objavljuju bez korekcije urednika.

Pravila ponašanja na portalu?

Upoznajte se sa pravilima ponašanja na portalu.

Kako promijeniti osobne podatke?

Vaše osobne podatke možete promijeniti u WordPress sučelju. Pogledajte nalijevo MOJ PROFIL.

Kako poslati članak?

Korištenjem korisničkog imena i lozinke možete ući u dio portala za članove. Tu ćete dobiti opciju slanja vijesti ili linkova. Postoje 2 mogućnosti za dodavanje članka.
Pogledajte nalijevo MOJ ČLANAK .

OPCIJA1  “brzi članak” kojom dodajete članak sa glavne stranice.

OPCIJA2 “dodavanja (novog članka)/editiranja(već postojećeg članka)”  iz WordPress sučelja. Linkove za obje opcije ćete pronaći na glavnoj stranici novog portala.

VAŽNO: molimo VAS da ukoliko je članak dugačak koristite READ MORE/PROČITAJTE VIŠE gumb. On je ponuđen u obje opcije dodavanja članka.  Služi da se pojavi “pročitajte više” na glavnoj stranici. Ponekad je preteško ocijeniti pojam “dugačak“, ali nakon što se objavili članak pogledajte naslovnicu portala. Ukoliko dobijete dojam da je puno teksta, možete naknadno EDITIRATI članak te naknadno nadodati READ MORE/PROČITAJTE VIŠE gumb.

Kako komentirati članak?

Za komentiranje nužno je da ste ulogirani u portal. Starija verzija portala koristila je BBCODE, ova nova NE. Sada koristimo html, znači ukoliko Vam ponuđeni gumbići nisu dovoljni morat ćete ručno unositi html tagove.

Kako pristupiti dijelu portala za članove?

Njemu mogu pristupiti samo članovi connecta. Znači registrirajte se.

Članci

Tekstovi mogu imati veliki raspon: od obavijesti o otvorenim pozicijama za posao, ponudi za suradnje, do predstavljanja članova, najava predavanja, prijedloga okupljanja i komentara novinskih članaka.

Anonimnost autora

Objavljivanje članaka od u potpunosti anonimnih autora nije  moguće. Kako bi ipak izbjegli autocenzuru, član može poslati tekst ili čak seriju tekstova pod pseudonimom. Njegov identitet je poznat uredniku i neće biti proslijeđivan trećim osobama. Ukoliko želite pseudonim kontaktirajte uredništvo.

Engleski vs. hrvatski

Software koji koristimo za izgradnju portala ima verziju na hrvatskom jeziku. Prijevod je na ponekim mjestima pretjerano “simpatičan”, ukoliko smatrate da neki prijevodi moraju biti promijenjeni kontaktirajte uredništvo.  Na pojedinim mjestima će nam promaći engleski izrazi jer poneki “dodaci” našem portalu nisu prevedeni na hrvatski.

Kako do uredništva?

Podatke o uredištvu možete pronaći ovdje.

Comments on this entry are closed.