Yes, We can! (Da, mi to možemo!)

Miroslav Dorešić (Zagreb, Hrvatska), 23. Srpanj 2018.

rubrika: Vijesti iz obrazovanja

Bravo hrvatska nogometna reprezentacija, bravo Zlatko Dalić!

Nevjerojatan uspjeh male Hrvatske opčinio je svijet. Dakle, mi to možemo, možemo biti najbolji.

Kako to preslikati na naše društvo?

I dok vidimo čovjeka s izbornikovim moralnim kvalitetama: skromnošću, poniznošću, marljivošću, znanjem struke u liku Davora Ive Štiera, pitamo se nužno kako oformiti stručni stožer (Vladu) i ekipu na terenu?

Imamo neke sjajne igrače kao Matu Rimca i njegov električni automobil, ali to je premalo igrača za tim.

Zašto nam ne ide? Ne ide nam zato što svaka branša ima svoju grupu Borg.

Najveću izdaju počinila je intelektualna elita. Dobro organizirana u tajnoj loži iz koje upravlja cijelom znanošću, ali i državom. Različiti manolići i mesići s profesorom mephistom već desetljećima kontroliraju sva znanstvena unapređenja ( namještaju svoje podanike i uništavaju karijere sposobnih ali njima nepoćudnih), kontroliraju financije, a time i državu.

Kada je šef oporbe postao članom Svjetske akademije znanosti i umjetnosti, premda je to bila vijest na HRT-u, nitko od novinara nije se niti usudio istražiti što je to Svjetska akademija, gdje joj je sjedište, tko su članovi, te koji joj je broj telefona?!

Čak niti HAZU ne odgovara na urudžbirani upit Udruge SOS RH (Spasimo odgojno-obrazovni sustav RH).

I dok se ne uvede reda u znanost, u akademsku zajednicu i u obrazovanje u cjelini nema nam napretka! Imamo naopaki omjer društvenjačkih i STEM struka u omjeru 70:30, umjesto da je obrnuto kao u normalnom razvijenom svijetu. A zato posljedično imamo ovih prvih pune burze rada, a za to nitko ne mari.

I za kraj šlag na tortu!

Ovogodišnja državna matura iz matematike i fizike je ČISTA PROTUNARODNA I PROTUDRŽAVNA DJELATNOST (kao i prošlih godina). Viša razina se gotovo svela na nižu razinu matematike. Najmanje dvije trećine zadataka je za neku malu maturu za osnovce. Takvim zadacima se samo pogoduje onima koji provode pripreme za maturu poput Algebre na štreberski način. Tako se pred mlade naraštaje postavlja bezvrijedan sustav vrijednosti. TKO ĆE ZA OVO ODGOVARATI?! Za sustavno uništavanje generacija?! Ovo nije dostojno naših nogometaša koji su svoj talent brusili po međunarodnim kriterijima, a ne po kriterijima ‘naše državne mature’.

Miroslav Dorešić, zamjenik ministra prosvjete 1998./1999., teorijski fizičar u

mirovini

1 komentar… pročitajte ih ispod ili dodajte jedan

#1 Registriraj se Podatak dostupan članovima Connect-a Srpanj 25, 2018 u 17:02 Thumb up 1 Thumb down 0

> Kada je šef oporbe postao članom Svjetske akademije znanosti i umjetnosti, premda je to bila vijest na HRT-u, nitko od novinara nije se niti usudio istražiti što je to Svjetska akademija, gdje joj je sjedište, tko su članovi, te koji joj je broj telefona?!

Čudno neko društvo: unsecure (http, ne https) web stranica im daje kao hrvatske članove Bandov, Goran; Bernardić, Davor; Bolanca, Matko; Duić, Neven; Josipovic, Ivo; Kastela, Slobodan; Krištof, Marko; Kurjak, Asim; Mesic, Stjepan; Pisk, Krunoslav; Puhovsky, Zarko; Rakar, Marko; Stanicic, Mladen; Stavljenic, Ana; Stubbs, Paul; Surian, Giorgio; Vidosevic, Nadan; Vukadinovic, Radovan; Vukicevic, Slobodan; Šlaus, Ivo. Među njima krivog pisanja koliko hoćeš (recimo PuhovskY), zatvorenika (Vidošević), odavno umrlih ljudi (npr. Mladen Staničić, umro 2017) itd…

Prethodni post:

Slijedeći post: