Di su pare, di su kolači?

Miroslav Dorešić (Zagreb, Hrvatska), 27. Siječanj 2018.

rubrika: Obrazovna politika

Di su pare, di su kolači ?! Dakle, upitna rečenica mladog šefa SDP-a ne samo da je postala hit u javnosti, ona je dobila i svoj nastavak s kolačima. Naime, čini se da su kolači ‘nestali’ u jednoj od starijih institucija koja brine o standardu zagrebačkih studenata. Nema kolača, a para?
Ove komunikacijske novine u svakodnevnoj hrvatskoj zbilji očito su osvježenja koja pomalo doslovce ‘izluđuju’ etablirane ‘Velike’ PR stručnjake i komunikologe, a što se moglo i vidjeti u jednoj od nedavnih emisija javne nam televizije.
Osvježenje je to i za našu društveno-političku zbilju koja vozi uskim rubom do shizofrenosti, a stanje je takvo da se njome očito ne trebaju baviti ‘stručnjaci macani’, već bi bilo primjerenije da to rade vrli psihijatri, a kojih ima i u sklepanoj neprirodnoj i blasfemičnoj političkoj koaliciji.
Uz kavu u saborskom kafiću upitah jednog od takovih protagonista: ”Zar ne, ti se kao psihijatar vrlo dobro snalaziš u ovoj shizofrenoj situaciji? Do jučer si u totalu osporavao sve poteze i nakane gospodina Jokića, a danas podržavaš ministricu koja sve to provodi?!”
Njegov ‘pajdo’, koji je u lijevim medijima dobio vrlo ružan nadimak, čini to isto, iako je ranije do pred tri godine bio u totalnom sukobu s tadašnjim ministrom.
Običan čovjek ne može više ovo pratiti jer su ‘šaltovanja’ toliko česta i brza da je to nemoguće.
Revolucionarne parole o obrazovanju za 21. stoljeće, o STEM revoluciji baziranoj na maloj elektroničkoj pločici dodatno zamagljuju i kompliciraju medijski prostor pa se ni vrli analitičari poput Slavena Letice ne mogu snaći. Vjerojatno je i to razlog da i njemu može izletiti na dalekovidnici pomalo neprimjeren izričaj: ”Pa jedan internist ima sigurno bolji pregled situacije nego jedan ginekolog.” (Pojašnjenje: zamjena dr. Milinovića s dr. Nekićem u HDZ-u Ličko-senjske županije).
Pri tom uvaženom gospodinu Letici treba priznati što je nastup liječnika, koji nije mogao odoljeti zovu pet minutne televizijske slave, okvalificirao kao nemoralan, jer je teškim bolesnicima odaslao poruku lažne nade.

Miroslav Dorešić, zamjenik ministra prosvjete 1998./1999.

Prethodni post:

Slijedeći post: