Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“

Ana Bedalov (Split, Hrvatska), 17. Svibanj 2017.

rubrika: Fondovi-Stipendije-Posao-Natječaji

MZO je raspisao Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija“. Rok: 21. lipnja 2017. link na natječaj:ovdje

Cilj ovoga poziva je jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije pružanjem potpore organizacijskoj reformi/promjenama i razvoju IRI infrastrukture. Organizacijskom reformom omogućit će se institucionalna reforma IRI sektora odnosno poboljšanje funkcioniranja neformalnim i formalnim procesima organizacijske strukture s ciljem poboljšanja kvalitete, opsega i relevantnosti istraživačkih aktivnosti. U konačnici rezultat takve reforme bit će transformacija u međunarodno konkurentne znanstvene institucije koje stvaraju novu znanstvenu, društvenu i ekonomsku vrijednost.

  • GRUPA 1: Ulaganje u organizacijsku reformu te nabavu opreme i građevinske radove na postojećim objektima IRI infrastrukture u svrhu prilagodbe prostora za ugradnju/postavljanje opreme koja se nabavlja projektom. Odnosi se na projektne prijedloge s Indikativne liste Ministarstva za koje nije potrebno ishoditi pravomoćnu građevinsku dozvolu.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u sklopu Grupe 1 ovoga poziva je 304.000.000,00 kn.

  • GRUPA 2: Ulaganje u organizacijsku reformu, adaptaciju i/ili rekonstrukciju i/ili dogradnju i/ili izgradnju građevine te nabavu opreme IRI infrastrukture. Odnosi se na projektne prijedloge s Indikativne liste Ministarstva za koje je potrebno ishoditi pravomoćnu građevinsku dozvolu.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u sklopu Grupe 2 je 456.000.000,00 kn, a najviša dopuštena ukupna vrijednost bespovratnih sredstava po pojedinačnome projektnom prijedlogu u sklopu ove grupe može iznositi 266.000.000,00 kn.

Prethodni post:

Slijedeći post: