Ima li budućnosti za Hrvatske studije?

Zdravka Jelaska Marijan (Zagreb, Hrvatska), 22. Siječanj 2017.

rubrika: Obrazovna politika,Znanstvena politika

Nova epizoda, vjerojatno, najdulje sapunice visokog školstva pretvorba je Hrvatskih studija u sveučilišni odjel, iako su mnogi očekivali da se pretvori u fakultet. O toj promjeni postoje različita mišljenja, kao i o tome kuda bi ona trebala voditi.

Kao i mnogo puta do sada u priču je upletena i politika, ali zanimljivost zadnje epizode je u tome što nema jasne podjele po svjetonazorskom načelu, već su se na obje strane našle osobe različitih svjetonazora. Druga zanimljivost je u tome što se priča o Hrvatskim studijima prepliće s pričom o ministru i plagijatu te o rektoru i prorektoru.

Mirela Lilek u JL: Povjerenik HS-a: Ili ćemo prihvatiti odluku ili istupiti sa Sveučilišta. Trećeg nema

Nedostatak klasične svjetonazorsko-političke podjele izazvao je na nekim portalima zabunu. Tako je, primjerice, Narod.hr najprije prenio kolumnu Kristijana Krkača Kome smetaju Hrvatski studiji?

A zatim su u potpuno suprotnom tonu objavili neku vrstu priopćenja u kojoj se priču nastoji svesti na crno-bijeli prikaz koji nakon prethodno objavljene kolumne jednostavno ne drži vodu. Hrvatski studiji i prava istina: Od sveučilišnog centra do sveučilišnog odjela

1 komentar… pročitajte ih ispod ili dodajte jedan

#1 Registriraj se Podatak dostupan članovima Connect-a Ožujak 14, 2017 u 17:50 Thumb up 3 Thumb down 1

Nova epizoda ukidanje studija filozofije na HS. Ako studija filozofije ima previše zašto baš taj, a ne neki koji ima slabije rezultate?

Nenad Jarić Dauenhauer na Index.hr: http://www.index.hr/vijesti/clanak/osveta-neposlusnima-ukinut-studij-na-kojem-rade-filozofi-koji-su-prijavili-barisica-i-borasa/956644.aspx

Prethodni post:

Slijedeći post: