Sastanak ministra Barišića s voditeljima i predstavnicima Znanstvenih centara izvrsnosti

Ana Bedalov (Split, Hrvatska), 12. Studeni 2016.

rubrika: Znanstvena politika

Ministar Barišić uvodno je naglasio kako partnerski odnos koji želi obnoviti s akademskom zajednicom i svim ostalim ključnim dionicima Ministarstvo znanosti i obrazovanja temelji na svojoj zadaći neophodnog preokretanja trendova i povećanja nacionalnog proračunskog financiranja znanosti i visokog obrazovanja; makar i na simboličkoj razini jer to ima bitan utjecaj na javnu percepciju znanosti i obrazovanja kao potencijalnog i realnog pokretača suvremenog i bržeg razvitka. Naglasio je i kako je s  druge strane ovog partnerskog odnosa prihvaćanje odgovornosti akademske zajednice za vlastiti učinak, ali i razvitak hrvatskog društva.
Sudionicima sastanka potom je izložio niz koraka i brojne sastanke poduzete od preuzimanja dužnosti i u suradnji s gđom Gabrijelom Žalac, ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a u svrhu čim skorijeg raspisa ograničenog poziva u okviru kojega će uspostavljeni Centri konkurirati za ukupno 50 milijuna eura raspoloživih za ovu namjenu u okviru fondova Unije (ERDF). S obzirom da je ovaj natječaj bio inicijalno planiran krajem 2015. godine te potom odgađan i slijedom nekih objektivnih okolnosti, ministar Barišić izrazio je iskreno žaljenje i uputio ispriku zbog ovih okolnosti te prisutnima dao jamstva da će sa svojim timom pomno pratiti i podržavati čim žurniju objavu i provedbu natječaja. link: mzos.hr

1 komentar… pročitajte ih ispod ili dodajte jedan

#1 Registriraj se Podatak dostupan članovima Connect-a Studeni 14, 2016 u 18:30 Thumb up 1 Thumb down 4

Pretpostavljam da je bio sastanak vrlo sadržajan?! No iz ovog se ne vidi tko je sve bio na sastanku. Je li bio nazočan možda i Ivo Družić? Je li i on nešto plagirao? I je li možda i o tome bilo razgovora? Eh sad, ako je bila prisutna i Sonja Bošnjak-Čikotić, to je već bitno, jer se priča vrti oko love, a mnogi bi htjeli omastiti BRK!!!
Za sada toliko, a detaljnije nakon potpunijih informacija,

Prethodni post:

Slijedeći post: