Hrvatski učenici osvojili tri medalje na Kemijskoj olimpijadi

Tomislav Portada (Zagreb, Hrvatska), 1. Kolovoz 2016.

rubrika: Vijesti iz obrazovanja

Na upravo završenoj 48. Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi koja se ove godine održala u Tbilisiju u Gruziji, Hrvatsku su predstavili četvero učenika: Ilija Srpak iz 2. razreda I. gimnazije Varaždin, i troje maturanata, Viktor Škorjanc iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, Zvonimir Mlinarić iz VII. gimnazije Zagreb, te Mia Bušljeta iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, Krk.

Naši su se mladi natjecatelji iz Gruzije vratili s jednom srebrnom medaljom, dvjema brončanim medaljama i jednom pohvalnicom. Srebrnu medalju osvojio je Ilija, kojemu je ovo drugo uzastopno sudjelovanje na kemijskim olimpijadama. Brončane medalje osvojili su Viktor i Zvonimir, a Mia je za svoj uspjeh nagrađena pohvalnicom.

Učenike su na putu pratili mentori prof. dr. sc. Branka Zorc s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Tomislav Cvitaš s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Oni su ujedno i voditelji grupe znanstvenika, nastavnika i studenata koja je naše učenike pripremala za sudjelovanje na kemijskoj olimpijadi.

Vijest o uspjehu naših učenika prvi je objavio Index (poveznica).

2 komentara… pročitajte ih ispod ili dodajte jedan

#1 Registriraj se Podatak dostupan članovima Connect-a Kolovoz 1, 2016 u 22:24 Thumb up 3 Thumb down 0
#2 Registriraj se Podatak dostupan članovima Connect-a Kolovoz 2, 2016 u 22:53 Thumb up 3 Thumb down 0

Prethodni post:

Slijedeći post: