Hrvatski učenici osvojili dvije brončane medalje na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi

Tomislav Portada (Zagreb, Hrvatska), 29. Srpanj 2015.

rubrika: Vijesti iz obrazovanja

Na upravo završenoj 47. međunarodnoj kemijskoj olimpijadi koja se ove godine održala u Bakuu, u Azerbejdžanu, naši učenici Jakov Smešny (maturant riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića) i Ilija Srpak (učenik 1. razreda varaždinske I. gimnazije) osvojili su brončane medalje. Osim Jakova i Ilije, na olimpijadi su Hrvatsku uspješno predstavljali još dvoje učenika – Josip Draženović (maturant Gimnazije Karlovac) i Barbara Rubinić (maturantica zagrebačke I. gimnazije).

Ilijin je uspjeh posebno vrijedan jer se radi o najmlađem predstavniku Hrvatske od početka sudjelovanja Hrvatske na Međunarodnim kemijskim olimpijadama. Ilija je već i prije uspješno sudjelovao na više međunarodnih znanstvenih natjecanja.

Naše učenike na putu prate mentori prof. dr. sc. Branka Zorc s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Tomislav Cvitaš s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prof. Zorc i prof. Cvitaš voditelji su grupe nastavnika, znanstvenika i studenata koja je naše natjecatelje pripremala za sudjelovanje na kemijskoj olimpijadi.

Povratak naših mladih natjecatelja u Hrvatsku očekuje se danas u večernjim satima.

Čestitke našim učenicima i budućim kolegama!

1 komentar… pročitajte ih ispod ili dodajte jedan

#1 Registriraj se Podatak dostupan članovima Connect-a Srpanj 29, 2015 u 15:27 Thumb up 3 Thumb down 0

Prethodni post:

Slijedeći post: